Kulturális folyóirat és portál

2013. szeptember 16 | Hírek

A Silent kávéházba költözik a Törzsasztal

A nyitóest szeptember 18-án, szerdán 20 órától az a folkrendezvény, ahol a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének tagjai társaságában egy pohár bor és kellemes beszélgetések kíséretében ismerkedhetünk a népzenével. A jó hangulatról a Nagyvárad Táncegyüttes zenekara, a Soroglya gondoskodik.

Szeptember 21-én, szombaton 19 órától ugyancsak a Silent-be várják a Magyar Dráma Napján az érdeklődőket, a Szigligeti Színház művészei olvassák fel Tasnádi–Sáhy Péter Kistotál című darabját. A Várad folyóiratban megjelent művet a szerző a helyszínen dedikálja.

A Törzsasztal évadnyitó estjének vendége szeptember 27-én 18 órától Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese. Vendégünk Debrecenben született 1962-ben, az ELTE bölcsészkarán diplomázott. 1989–1999 között a Nappali ház irodalmi és művészeti szemle szerkesztője volt, 1994–97 között a József Attila Kör elnöke. Közben tanított a Miskolci Egyetemen, később kritikaírást az ELTE Esztétika tanszékén. 1994-ben szerkesztésében jelent meg a Csipesszel a lángot: Tanulmányok a legújabb magyar irodalomról című kötet. 1996 óta az Élet és Irodalom hetilap könyvkritika rovatának szerkesztője, 2009-től a lap főszerkesztő-helyettese. Kötetei: Ellakni, nézelődni (esszék, kritikák), Pesti Szalon kiadó, 1994;. Lepkeháló (kritikák, tanulmányok), Filum kiadó, 1998;  Non finito (irodalmi beszélgetések), Palatinus, 2003.

A beszélgetőtárs ezúttal is Kőrössi P. József költő, a Noran Libro kiadó vezetője.

Október 11-én Pályi András író, dramaturg; november 8-án György Péter író, egyetemi tanár, míg december 6-án Szvoren Edina író, zenetanár foglal helyet a Törzsasztalnál, immár a Silent-ben.

Valamennyi rendezvényre a belépés díjtalan.

 

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu