Kulturális folyóirat és portál

pasztorok

2021. augusztus 31 | Hírek

Magyar művészé az iPhone Photography Awards idei nagydíja

Első ízben nyert nagydíjat magyar versenyző a mobiltelefon-fotózás úgymond Oscarján, a 2007 óta évente megrendezett IPPAWARDS nemzetközi iPhone fotópályázaton. New Yorkban jelentették be, hogy Kerekes István fotóriporter-fotóművész érdemelte ki a 14. iPhone Photography Awards 2021 Grand Prize Winner – Photographer of the Year nagydíjat.

Kerekes István évek óta figyelemmel kíséri, dokumentálja az erdélyi juhászok életét. (Örömünkre szolgál, hogy a Várad folyóiratban is közöl fotókat, történeteket a (Fény)képes krónika rovatban.) Az idén februárban készült mobiltelefonos felvétele lett a világverseny legjobbja. A megmérettetésre több mint 140 ország többezer fotósa nevezett be több tízezer fényképpel.

A nagydíjjal jutalmazott fotográfia Marosvásárhelyen, az ipari területen készült iPhone 7-es készülékkel, a fényképen két juhász Alexandru és Péter „állt modellt”.  A képen látható kietlen téli táj, a két marcona orcájú pásztorember és az életet, a reményt is szimbolizáló bárányok, a kompozíció összetett és különös hangulata nem véletlenül nyerte el a zsűri tetszését. A világverseny eredményéről a világ vezető lapjai is beszámoltak, mint például a Washington Post, The Sun, Corriere della Sera, La Repubblica, Vanity Fair. A további díjazott fotókat az IPPAWARDS oldalán nézhetik meg az érdeklődők.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu