Kulturális folyóirat és portál

sokadalom

2024. február 20 | Hírek

VI. SOKaDALOM zenei tehetségkutató

Líceumi diákok számára szervez zenei tehetségkutatót a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara. A SOKaDALOMra egyéni és csoportos jelentkezőket várnak népzene (népi ének, népi hangszer, együttes), klasszikus zene (canto, klasszikus hangszer, kamarazene, egyéni kompozíció) és könnyűzene (musical, pop, jazz-ének, saját dal) kategóriában 2024. március 1–24. között.

A 2019-ben online kezdeményezésként indult SOKaDALOM az eddigi évek során már sikeresen összekapcsolta Erdély tehetséges 9–12. osztályos diákjait a szakma elismert képviselőivel. A videós benevezéseket idén erdélyi és vajdasági művészek értékelik, akik az egyéni, részletes szakmai visszajelzést mellett nyitott mesterkurzus keretében is dolgoznak a diákokkal.

A hatodik SOKaDALOM célja tehát nem csupán a versenyeztetés, hanem a fiatalok mentorálása és a kapcsolatépítés, és ebben a zsűri, Kászoniné Fejős Gabriella népdalénekes, népi ének tanár, Szép Gyula Bálint népzenész, hegedűművész, Sándor Csaba operaénekes, Toadere Kovács Dalma karmester, Török-Gyurkó Áron zeneszerző, Koszorus Krisztina énekművész, tehetséggondozó, Kovács Dalma énekes, dalszerző, énektanár valamint Semeniuc Stephanie jazz-énekes vállal tevékeny szerepet.

A rendezvény zárásaként egész napos workshopra és a díjazottak gálájára kerül sor 2024. április 19-én, Kolozsváron. Bővebb információkat itt olvashatnak.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu