Kulturális folyóirat és portál

2016. június 3 | Hírek

Váradi évadzárás díjkiosztóval

A Tabéry novellapályázat eredményhirdetésével és díjkiosztójával zár évadot június 4-én, szombaton 16 órától a Szigligeti stúdióban a Várad folyóirat, egyúttal bemutatva a megújult varad.ro kulturális portált.

 

A Várad folyóirat és a Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke másodízben hirdette meg az év elején Tabéry novellapályázatát, ezúttal Történet, töredék, ének tematikában. A több mint nyolcvan, 26. életévét be nem töltött pályázó többségétől színvonalas anyag érkezett a magyar nyelvterület legkülönbözőbb térségeiből, ezt az anyagot értékelik és díjazzák – Boka László, a PKE tanára, az Országos Széchényi Könyvtár szakmai igazgatója és Szűcs László főszerkesztő – szombaton 16 órától a Szigligeti Stúdióban.

A rendezvény második részében Tasnádi-Sáhy Péter, az irodalom rovat szerkesztője mutatja be a megújult varad.ro portált, majd levetítik az érdeklődőknek azt a tizenkét videoklipet, amelyeket a költészet napjára készítettek a Szigligeti Színház és a Várad folyóirat együttműködésében. Helyi költők egy-egy versét a váradi színtársulat tagjai adják elő.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu