Kulturális folyóirat és portál

marv22

2019. december 11 | Hírek

Párhuzamos évszázad Bánhidi Emesével és Márványi Péterrel

A Törzsasztal Plusz elnevezéssel folytatódó beszélgetés-sorozat decemberi vendégei Márványi Péter és Bánhidi Emese, újságírók. A szerzőkkel Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője beszélget Párhuzamos évszázad című rendhagyó interjúkötetükről a Várad folyóirat szerkesztőségében (Patriotilor u. 2., a Szigligeti Színház mellett) december 14-én, szombaton 18 órától.
Márványi Péter és Bánhidi Emese újságíróknak az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat egyre többszöri felemlegetése adta az ötletet párhuzamos interjúk elkészítésére. A Párhuzamos évszázad című kötet azokat a beszélgetéseket tartalmazza, melyeket a két szerző egy év leforgása alatt, személyesen készített román és romániai magyar, azonos felkészültségű, kulturális színtű személyekkel: történészekkel, politikusokkal, közéleti és egyházi személyiségekkel.
Márványi Péter Táncsics-díjas újságíró, a Magyar Rádió volt szerkesztőségvezetője, a 90-es években Marosvásárhelyről tudósította a Kossuth rádiót, korábban nagyhatású riportot készített a fekete márciusi napokról.
Bánhidi Emese Marosvásárhelyen született újságíró, a Magyar Televízió egykori szerkesztő-riportere anyanyelvi szinten beszél románul. Mindketten a romániai belpolitika és ezen belül a romániai magyarság helyzetének jó ismerői. A találkozóra minden élrdeklődőt szeretettel várunk.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu