Kulturális folyóirat és portál

FB-cover-HU

2020. május 12 | Várad | Kultúra

Otthon-páholy: az újrainduló Szigligeti Színház online előadásai

Május 15-étől újraindul az alkotói munka a nagyváradi Szigligeti Színházban, ám a járványügyi intézkedések miatt még bizonytalan ideig nem fogadhat nézőket a teátrum. Rendkívül nehéz időszak ez mindannyiunknak, ám a Szigligeti Színház mindhárom társulata hisz abban, hogy a nehézségben méginkább szükség van az olyan élményekre, valamint gesztusokra, melyek közösségünk összetartozását hangsúlyozzák, és fontos számukra, hogy nézőik hűségét a nehéz körülmények között is meghálálják. A Szigligeti Színház közössége oszlopos tagjainak, bérleteseiknek még évad elején ígéretet tett, a lehetőségekhez mérten pedig részben szeretne eleget tenni vállalásainak.

Ezért, a Szigligeti Színház bérletes csoportjaival egyeztetve, az Eventim.ro jegyértékesítési felülettel együttműködve, olyan platformot hoztak létre, amelyben bérleteseik az egyes elmaradt előadások felvételeit a bérletkártyájukon található kód segítségével megtekinthetik. Bár ez nem helyettesíti az élő színház varázsát, lehetőséget biztosít arra, hogy közönségük kitartó érdeklődését megszolgálják, és ezáltal tehermentesítsék az előttünk álló bizonytalan időszakot.

Támogassuk a magyar színházat!

A bérleteseknek szóló online platform kialakításával párhuzamosan ugyanakkor a Szigligeti Színház felhívást intéz a világ színházszerető nézőihez is, akik a műsorra tűzött előadásokat szimbolikus összegért tekinthetik meg, ezáltal támogatva a rendkívül nehéz helyzetbe került nagyváradi magyar teátrumot.

Az Otthon-páholy elnevezésű eseménysorozat első szakaszában a Tabéry Géza-bérlet két elmaradt produkcióját tűzik műsorukra: május 20-23. között négy napon keresztül elérhetővé válnak a János vitéz és A csodálatos kalucsni című gyermekelőadások. A Lilliput Társulat előadásait követően, május 27-30., valamint június 3-6. között a Nagyvárad Táncegyüttes Aranyos szegelet és Amikor a pásztor című néptáncelőadásai, illetve a Szigligeti Társulat márciusban bemutatott, A Schroffenstein család című produkciója válnak elérhetővé a www.eventim.ro felületen.

Az Otthon-páholy vetítéseivel kapcsolatban a Szigligeti Színház széleskörű információs kampányt indít, amelynek keretében az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak az előadásokról, a támogatói jegy vásárlásának módjáról, valamint a bérletértékesítés hogyanjáról egyaránt. A tájékoztató anyagok a www.szigligeti.ro honlapon, a társulatok közösségimédia-felületein, valamint a sajtóban kerülnek közzétételre; a színház munkatársai pedig telefonos és e-mailes úton értesítik a bérletes nézőket a rendelkezésükre álló lehetőségekről.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu