Kulturális folyóirat és portál

Meghívó-MadeInPartium-Diplomas

2022. május 24 | Hírek

Művészkönyvektől a képregényes naplókig

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Karán végzett hallgatók diplomamunkaiból nyílik kiállítás a debreceni Partium Házban május 26-án, csütörtökön 15 órai kezdettel. A Made In Partium – Best Of  Diplomas című tárlatot megnyitja dr. Bökös Borbála, a PKE Bölcsészettudományi és Művészeti Karának dékánja és dr. Balázs Zoltán, a Művészeti Tanszék vezetője, közreműködik Both Bartos debreceni gitárművész.

A nagyobb erdélyi városokban sikerrel bemutatott kiállítás anyaga az egyetem közel ötven, alap- és mesterszakos hallgatójának az elmúlt négy év vizsgamunkáiból összeállított válogatást foglalja magába. A kiállított munkák között található művészkönyv, könyvillusztráció, plakát, képvers, képregényes napló. Kivitelezésük színvonalas, tartalmuk kreatív, ezáltal egyensúlyt teremtenek a design és a művészi munka között. Ugyanakkor jól példázzák a tanszéken folyó oktatás színvonalát és a diákok kreativitását.

A kiállításmegnyitó arra is alkalmat adhat, hogy a képzőművészet terén továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő debreceni fiatalok tájékozódhassanak a nagyváradi egyetemen zajló alap- és mesterképzés feltételeiről, az oktatott tantárgyakról és az elsajátított tananyag jövőbeli felhasználásának lehetőségeiről.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu