Kulturális folyóirat és portál

idegen

2020. április 6 | Hírek

A magyar költészettől a feltámadás ünnepéig a színházi videótárban

Áprilisban a költészet, a feltámadás ünnepe, a kortárs tánc és a magyar irodalom klasszikusai kerülnek fókuszba a Szigligeti Színház online videótárában. A március 15-én indított előadásfelvétel-sorozat keretében a nagyváradi színház három társulata minden héten egy-egy korábbi produkciójának videóanyagát teszi közzé. A #maradjotthonnézzélszínházat kampány célja, hogy színt lopjon a hétköznapokba, és ugyanakkor a kényszerszünet ideje alatt is emlékeztesse a közönséget arra, hogy színházba járni jó.

Április 6-12. között a magyar költészet napja alkalmából két előadást tűz műsorára a teátrum: a Kormos István verseiből született Kormos képpel mutogat című gyermekelőadást április 8-án, szerdán 10 órától, az Arany János-bicentenárium alkalmából készített Honnan és hová? című verses összeállítást pedig április 11-én, szombaton 19 órától láthatják az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Április 12-én, húsvétvasárnap a Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellából született Idegen című táncszínházi produkció kerül feltöltésre a Szigligeti Színház online videótárába. Ezt követően április 13-án, húsvéthétfőn a családoknak óhajtanak kedvezni az utóbbi évek egyik legsikeresebb gyermekelőadásával, a Leánder és Lenszirommal, amelyet 17 órától közvetít a színház.

A későbbiekben folytatják a magyar irodalomoktatást támogató sorozatukat, amelynek keretében a klasszikus magyar irodalom olyan alkotóit mutatják be színházi eszközökkel, mint például Petőfi Sándor, Arany János és Ady Endre.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu