Kulturális folyóirat és portál

arany

2022. március 2 | Várad | Kultúra

Levelek Arany Jánoshoz

Gimnazista (V–VIII. osztályos) diákoknak hirdet pályázatot a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár gyermekrészlege Arany János költő születésének 205., illetve halálának 140. évfordulója alkalmából. A könyvtáros szervezők arra biztatják a tanulókat, hogy március 2. és szeptember 30. között írjanak levelet Kedves Arany János! címmel, s juttassák el azt személyesen a megyei könyvtár gyermekrészlegén megtalálható „arany-dobozba”, vagy küldjék el az arany.levelek2022@gmail.com e-mail-címre.

Formai kitétel: legfeljebb egy miniszterítvnyi (A4-es lap) terjedelem, olvasható kézírás vagy nyomtatva 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, max. 3000 karakter. A levélen tüntessék fel a nevüket, iskolájuk pontos megnevezését, azt, hogy hányadik osztályba járnak, illetve telefonszámukat, e-mail-címüket.

A kiemelkedő írásokat értékes könyvekkel jutalmazzák, egyúttal jutalomként felajánlandó könyveket is szívesen fogadnak a szervezők. A fődíj tartalmazza a Nagyvárad krónikája című kötetet, melynek dedikált példányát a szerző, Kormányos László történelemtanár ajánlotta fel.

Eredményhirdetés online 2022. október 14-én, díjátadás október 21-én a megyei könyvtárban. A legjobbnak ítélt írásokat leközöljük lapunkban, a Várad folyóiratban.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu