Kulturális folyóirat és portál

berg

2022. május 2 | Hírek

Könyvvásár és gyermekprogramok

Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg idén első alkalommal a Nagyváradi Könyvplacc nevű eseményt május 6–8. között a nagyváradi Ovisuli Egyesület . A római katolikus püspöki palotában alagsorában található Fix Makerspaceben megtartott rendezvényen több magyarországi és erdélyi kiadó is jelen lesz.

Május 6-án, pénteken 11 órától az ünnepélyes megnyitó bemutatják Kocsis András budapesti könyvkiadó tulajdonos festményeit és szobrait is. Május 7-én, szombaton a gyerekeké a főszerep. Aznap 11 órától Berg Judit írónőt (képünkön) látják vendégül, beszélgetőpartnere Herman Ferenc lesz. Az írónő dedikálja is a könyveit. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) bemutatja a Plüsi Karácsonya című könyvet, amit a Fiatal Tehetség Program 5. osztályos csoportja készített. Emellett kézműves foglalkozás is lesz és logikai játékokat is kipróbálhatnak a gyermekeknek. Kiállítás nyílik a Karikó Katalin életét bemutató, gyerekeknek szóló meséskönyv illusztrációiból, ezeket Szabó-Nyulász Melinda könyvillusztrátor készített. A Katica Könyv Műhely vezetőjével, Scur Katicával és Szabó-Nyulász Melindával részt vehetnek a gyerekek az Írópalánta műhelyen, együtt láthatják, megtapasztalhatják, hogy hogyan születik meg egy könyv.

Május 8-án, vasárnap 10 órától az egészségé a főszerep. A gyerekek Scur Katica vezetésével megtapasztalhatják, hogyan lehet egészségesen enni és hogyan lehetnek környezettudatosabbak.berg

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu