Kulturális folyóirat és portál

kalapacs cargo

2024. március 8 | Várad | Kultúra

Kettős rockünnep a Kalapács és a Cargo zenekarral

Erdélyi és partiumi miniturné keretében együtt koncertezik két legendás rockegyüttes: a romániai Cargo és a magyarországi Kalapács. Március 14-én, csütörtökön Brassóban (Rockstadt), március 15-én, pénteken Marosvásárhelyen (Jazz & Blues Club), március 16-án, szombaton Nagyváradon (várad-őssi Ifjúsági Ház) játszik a két rockzenekar.

Az ötlet Kővári Attilától, a koncertkörút főszervezőjétől származik, aki arra gondolt: miért ne lehetne megünnepelni méltóképpen március 15-ét és a rockzenét e két neves együttessel.

A nagyváradi koncert március 16-án, szombaton 19 órakor kezdődik (belépés 18,30 órától). A felújított nagyvárad-őssi Ifjúsági Házban modern koncertterembe várják a rockrajongókat. A váradi koncert az LB shows produkciós cég közreműködésével, szervezésével jön létre. Jegyeket online a iabilet.ro honlapról, illetve személyesen az Ifjúsági Házban lehet vásárolni. A belépőjeggyel rendelkezők koncert után részt vehetnek azon a partin is, amelyen ismert magyarországi DJ-k biztosítják a zenét. A Facebook-esemény ezen a linken található: https://www.facebook.com/events/1517117205795381/

A Cargo együttes repertoárjában olyan ikonikus dalok szerepelnek többek között, mint az: Aproape de voi, a Ploaia, a Nu mai am ţigări, a Ziua vrăjitoarelor vagy az Anarhia.

Kalapács József  rockénekes, akit a rajongók jól ismernek a Pokolgép, az Omen, a Kalapács, a Hard és a Kard együttesekből is, sokszor lépett már föl Váradon az utóbbi években különböző klubokban, romkocsmákban. A márciusi koncerten a híres és sokak által szeretett Pokolgép-dalok (Ítélet helyett, A jel, Itt és most, Mindhalálig rock’n’roll, hogy csupán néhányat említsünk) mellett a Pokolgép utáni korszakból származó szerzemények, valamint új rocknóták örvendeztetik meg a közönséget. Kalapács ezúttal a 35 éves Éjszakai bevetés című albumot és a 15 éves Apokalipszist is ünnepli.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu