Kulturális folyóirat és portál

2021. április 15 | Hírek

Kerti séta a Föld napján

„A megújulásnak e mostani húsvéti időszakában kötelezzük el magunkat a föld csodálatos adományának a szeretetére és védelmére.” (Ferenc pápa szavai a „Föld napja” kezdeményezés 50. évfordulóján, 2020. április 22-én )

Közös otthonunk, a Föld iránti felelősség jegyében a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség 2021. április 22-én, csütörtökön, a Föld napján reggel 10-13 óra között, valamint 16-19 óra között különleges programmal várja az érdeklődőket a püspöki palota kertjébe. A nap folyamán óránként indulnak vezetett csoportok felfedezni a kert csodálatos fáit, illetve a kertben elhelyezett madárbarát sarkokat. Ha az idő engedi, a gyermekek kézműves foglalkozásokon, a családok vetélkedőkön, illetve a környezettudatos életmóddal kapcsolatos műhelyeken vehetnek részt.

„Örüljünk, mert szeretetében a Teremtő támogatja a Föld iránti alázatos erőfeszítéseinket. Ez egyben Isten háza is, ahol az ő Igéje „testté lett és köztünk lakozott” (Jn 1,14), olyan hely, amelyet a Szentlélek kiáradása folytonosan megújít.” (Ferenc pápa üzenete a teremtésvédelem VI. imavilágnapjára, 2020. szeptember 1-én)fold_napja_2021_hu

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu