Kulturális folyóirat és portál

bugetare participativa

2022. május 24 | Fried Noémi Lujza | Társadalom

Ismét pályázhatnak a váradiak

Június 19-éig pályázhatnak a közösségi költségvetésből megvalósítandó tervekkel a nagyváradiak. A pályázási lehetőség május 2-án nyílt meg, az első hetekben tíz projektet nyújtottak be, például elektromos töltőállomások és földalatti hulladékgyűjtő platformok megvalósítását is javasolták a pályázók, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.

Pályázni egyébként június 19-éig és kötelező módon activ.oradea.ro honlapon keresztül lehet. A közösségi költségvetésre idén 1,5 millió lehet különítetek el, egy projekt – Áfával együtt – legtöbb százezer lejes támogatást nyerhet. Pályázni akár több projekttel is lehet, a pályázatokat az állandó vagy ideiglenes nagyváradi lakhellyel rendelkezők, de a megyeszékhelyen tanulók vagy dolgozók is benyújthatják, az alsó korhatár 16 év.

Fontos, hogy helyi érdekű pályázatokat nyújtsanak be, de ennek nem lehet kereskedelmi, reklám-, politikai vagy etnikai jellege, közterületet használjanak fel hozzá és kapcsolódhasson a polgármesteri hivatal beruházásaihoz, ezekkel ne legyenek összeférhetetlenek.

Pályázni tehát június 19-éig lehet, június 20.–július 3. között ellenőrzik és érvényesítik a benyújtott projekteket. Július 4.–szeptember 4. között online lehet majd szavazni, míg szeptember 5– 25. között tartják a szavazással egybekötött nyilvános találkozókat. A nyertes projekteket a kétféle szavazás eredményének összesítése nyomán választják ki.

Bővebb tájékoztatást az activ.oradea.ro honlapon találnak, vagy a bugetareparticipativa@oradea.ro emalcímen és a 0259/437-000-as telefonszám 248-as mellékén kérhetnek.

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu