Kulturális folyóirat és portál

konyvmaraton 2020 logo

2020. december 17 | Hírek

A Holnap Fest / Nagyváradi Könyvmaraton pénteki programja

Valamennyi rendezvényünk a https://www.twitch.tv/varadlive linkre kattintva nézhető élőben, továbbá kérdéseiket, kommentjeiket is szívesen várjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

December 18, péntek (online)

18.00 Nagy Béla: Én maradok! A diktatúra utolsó három éve. A szerzővel Szűcs László beszélget. A könyvből Hajdu Géza színművész olvas fel részletet

A Szigligeti Társulat egykori irodalmi titkára, az Irodalmi Kerekasztal szervezője, tanár, újságíró, politikus fiához, Zsolthoz írott „sima és fordított” leveleiből bontakozik ki a romániai diktatúra utolsó három esztendeje. Egyfajta sajátos naplóírás ez, melyben egy család mindennapjai mellett betekintést nyerhetünk egy diktatorikus rendszer végnapjaiba is.

18.30 Szilágyi Aladár: Kit az sok csata jár. A magyar hadtörténet évszázadai. A könyvet bemutatja Szűcs László szerkesztő. Közreműködik Kormányos László, a kötet előszavának a szerzője.

Szilágyi Aladár újságíró, szerkesztő bő fél évtizeden át volt a Szacsvay Akadémia történelmi előadás-sorozatának a krónikása. Az utolsó évad előadóival a magyar hadtörténet századait tekintették át a honfoglalástól az ’56-os forradalomig. Izgalmas kérdések, hiteles válaszok.

19.00 Zongorán játszik Dobos Áron Zsolt, a Nagyváradi Művészeti Líceum végzős hallgatója.

19.15 Biró Árpád Levente: Első felvonás (drámák). A szerzővel Simon Judit és Tasnádi-Sáhy Péter beszélget.

Biró Árpád Levente öt drámaszövege azt ígéri, hogy jó dolga lesz színésznek, rendezőnek, színházcsinálóknak és a közönségnek (olvasónak) is, ha egyszer belevág egy még nagyobb kalandba. (Részlet Novák Eszter Jászai-díjas rendező előszavából.)

19.45 Az Élő Várad antológia 2. bemutatója. Biró Árpád Levente, Jock Evelin, Kulcsár Edmond, Kemenes Henriette, Mihók Tamás, Molnár Zsolt, Ozsváth Zsuzsa, Varga Sándor György. A szerzőkkel Szűcs László beszélget, felolvasás.

Két évvel az Élő Várad Mozgalom első írói fellépésétől, az immár nyolcfősre bővült csoport a második Élő Várad Antológiával jelentkezik.

 

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu