Kulturális folyóirat és portál

honaputan

2021. május 27 | Hírek

Help! – koncertszínház a HolnapUtán Fesztiválon

Kilencedik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A június 3-6. között tartandó nemzetközi kitekintésű fesztivál célja, hogy a magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alkotóműhelyeinek előadásaival ismertesse meg a közönséget. Az idei kiadás programjának gerincét ezúttal olyan előadások alkotják, amelyek a színház és zene szerves összefonódására építenek.

Június 4-én, pénteken 19 órától Help! címmel koncertszínházi előadás lesz a színház nagytermében. Az egyszeri, megismételhetetlen eseményen a váradi színházak színművészei magyar, román és angol nyelven adnak elő dalokat élő zenei kísérettel. Koncertjük célja, hogy szót emeljenek a művészi autonómiát és a nagyváradi kulturális intézmények életét felforgató politikai döntések és tervek ellen.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiban, valamint online, a szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. A HolnapUtán Fesztivál előadásaira ugyanakkor kedvezményes árú bérlet is váltható.

A szervezők felhívják a kedves nézők figyelmét, hogy a Szigligeti Színház előadásai oltási igazolás nélkül, megfelelő távolságtartással és kötelező maszkviseléssel látogathatók.

A HolnapUtán Fesztivál előadásprogramja:

Június 3., 19 óra, nagyterem

Hunyady Sándor: FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE

r.: Szőcs Artur

Miskolci Nemzeti Színház

Június 5., 17 óra, Árkádia Színpad (bábszínház)

Gianina Cărbunariu: A TIGRIS

r.: Tóth Tünde

Szigligeti Színház, Szigligeti Társulat (Román nyelvű felirattal)

Június 5., 19 óra, Nagyterem

Arthur Kopit, Maury Yeston: KILENC

r.: Györfi Csaba

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (Román nyelvű felirattal)

Június 6., 19 óra, Nagyterem

Pintér Béla – Darvas Benedek: PARASZTOPERA

r.: Keresztes Attila

Újvidéki Színház

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu