Kulturális folyóirat és portál

kalucsni_prb_bi-0456

2016. november 14 | Hírek

Dragomán ősbemutató Kolozsváron

Ősbemutatóra készül a kolozsvári színház: Dragomán György Kalucsni című drámáját szerdán, november 16-án este 8 órai kezdettel láthatja első alkalommal színpadon a közönség a Stúdióteremben.

A dráma egy erdélyi magyar kisvárosban játszódik, és egy értelmiségi család kivándorlásért folyó küzdelmét követi nyomon. A férj, a helyi lap szerkesztője beleszeret a szekusfőnök lányába – ez a szerelmi háromszög nem maradhat következmények nélkül. Két házkutatás között a családnak döntenie kell: mit hajlandóak feláldozni a szabadulás reményéért?

Visky András, az előadás rendezője elmondta, a Kalucsni egyfajta bevezetést nyújt majd a nyolcvanas évekbe. Ezen a korszakon még nem vagyunk túl, traumáit nem dolgoztuk fel, nem váltak a közbeszéd tárgyává. Az előadás múzeumi tere eltávolítja a nézőt a látottaktól, a cinema verité eszközei ugyanakkor mindent nagyon valóságossá tesznek. Ezért az előadás azok számára is érdekes lehet, akik nem élték meg a nyolcvanas éveket. Ők fölismerhetik, hogy sok vonatkozásban most is ezt az időt élik.

Az előadás megvalósításában a rendező alkotótársai voltak: Miklósi Dénes díszlettervező, Carmencita Brojboiu jelmeztervező, Lőrincz Ilona, a díszlet- és jelmeztervező asszisztense, valamint Veres Emőke munkatárs.

A szereposztás tagjai: Dimény Áron, Kézdi Imola, Sigmond Rita, Kali Andrea, Albert Csilla, Szűcs Ervin, Balla Szabolcs, Buzási András, Árus Péter, Orbán Attila, Fogarasi Alpár.

Az előadásra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

 

Sajtóközlemény

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu