Kulturális folyóirat és portál

294_R6II4800-Enhanced-NR

2024. április 22 | Hírek

Bemutatták a Kaktuszvirágot

A Kaktuszvirág premierjét április 19-én tartották meg a nagyváradi Transilvania Színpadon. Abe Burrows már klasszikusnak számító szövegéből Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője rendezett fordulatos, nevettető előadást.

„Mégis, meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, az agglegények felhőtlen életét élő fogorvos például jól kitalálta: a rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Jobban mondva barátnőjének, Toninak. Amikor viszont mégis nősülne, a különös empátiával és nagyszabású érzelmi fantáziával megáldott Toni hallani sem akar arról, hogy miatta szakadjon szét egy család. Feltétlenül személyesen akar meggyőződni arról, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Juliantől. Szegény hazudós dr. Julian Winston… honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?” – szól az előadás ismertetője.

Bár a produkció nem az ismert musical verzió, hanem az, amelynek alapján a nagysikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével, zenés-táncos jeleneteknek nincs híján.

A Kaktuszvirágot legközelebb május 17-én a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban, május 23-án Nagyszalontán, majd május 24-én és 30-án ismét Váradon, a Transilvania Színpadon játsszák.

A székelyhídi és szalontai előadásokra jegyek a helyszínen kaphatók. A váradi időpontokra a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online, a szigligeti.biletmaster.ro oldalon lehet jegyet vásárolni.

Abe Burrows:

KAKTUSZVIRÁG

r.: Novák Eszter

Stephanie: Fodor Réka

Julian: Hunyadi István

Toni: Kocsis Anna

Igor: Scurtu Dávid

Harvey: Szabó Eduárd

Senior Sanchez: Csatlós Lóránt

Mrs. Durant: Kovács Enikő

Georgia: Tasnádi-Sáhy Noémi

Rendező: Novák Eszter

Díszlettervező: Fodor Viola

Jelmeztervező: Bajkó Blanka Alíz

Dramaturg: Zöldi Gergely

Koreográfus: Bóbis László

Asszisztens: Törteli Nadin

Ügyelő: Vajda Boglárka

A nyitóképen: Hunyadi István és Fodor Réka  Fotó: Vígh László Miklós

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu