Kulturális folyóirat és portál

afis Metropol 55

2023. november 29 | Várad | Kultúra

Az 55 éves Metropol Group jubileumi koncertje

A legendás nagyváradi rockegyüttes, a Metropol Group épp 55 esztendeje, 1968. november 29-én lépett föl először „hivatalosan”, mégpedig a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrházban (Kolozsvári út. 85. szám).

A jeles évforduló alkalmából ünnepi koncertet tartanak a nagyváradi Szigligeti Színházban december 2-án, szombaton 19 órától. A Metropol Group a következő felállásban játszik jelenleg: Virányi Attila (basszusgitár, vokál), Dobos József (ének, gitár), Orbán András (gitár, vokál), Szász Ferenc (gitár, vokál), Trendler József (dob). A rockzenekar a közelmúltban adta ki hetedik nagylemezét, amelyről több dalt is eljátszanak majd a jubileumi koncerten. Az új album a Moiras Kiadó gondozásában jelent meg Magyarországon. A Metropol Group 55 éve az erdélyi rockszínpadon elnevezésű rendezvény a Bibliovibes elnevezésű európai uniós kulturális projekt keretében valósul meg. A legendás rockbanda mellett, az MG vendégeként két, nemrég alakult váradi zenekar, az eMStreet és a Stevie Ker is játszik az esten.

A koncertre a belépés ingyenes. Meghívókat lehet igényelni a Szent László Egyesület székhelyén (Kálvin utca 1.) hétköznapokon 12–18 óra között, szombaton pedig 10–13 óra között, vagy pedig koncert előtt, a fennmaradt helyek függvényében.

A jubileumi koncert szervezői:  a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár , a Várad és a Familia kulturális folyóiratok, együttműködő partnerek a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Szigligeti Színház, a Körösvidéki Múzeum és a Bihar Megyei Kulturális Központ.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu