Kulturális folyóirat és portál

2022. január 6 | Hírek

Verspályázat diákoknak

A Körösvidéki Múzeum és a Bihar Megyei Tanfelügyelőség versíró pályázatot hirdet Bihar megyei diákoknak, magyar és román nyelven. A pályázat apropója, hogy 2022. január 15-én Mihai Eminescu születésének 172., Ady Endre halálnak pedig 103. évfordulójára emlékeznek.

A pályázatra mind magyarul, mint románul legtöbb két, szabadon választott témájú verssel lehet jelentkezni, 7–14 és 15–18 éves korcsoportban. Az egy oldal terjedelmű pályamunkákat január 15-éig várják a pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro emailcímre,12 pontos betűmérettel és Times New Roman betűtípussal megírva .doc vagy .docx formátumban. A pályamunkák mellett kérik feltüntetni a pályázó diák nevét, a vers címét, az irányító tanár nevét, az iskolát, telefonszámot és emailcímet. A zsűri az első, második és harmadik helyezettről, valamint a korcsoport különdíjáról dönt.

A verseket január 17–21. között zsűrizik, a román nyelvű pályamunkák díjazására január 26-án kerül sor a Iosif Vulcan Emlékmúzeumban, a magyar nyelvű verseket január 27-én, az Ady Endre Emlékmúzeumban díjazzák – az akkor érvényes járványügyi szabályok betartásával. Bővebb tájékoztatást a 0259/706-101-es telefonszámon kérhetnek Lavinia Ungureanu projektmenedzsertől.muzeum1

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu