Kulturális folyóirat és portál

DSC_0533

2016. június 4 | Adorjáni Panna | Kép

Győztesek, honlap, évzáró

A Tabéry novellapályázat eredményhirdetésével zártuk az évadot június 4-én, szombaton 16 órától a Szigligeti stúdióban, útjára bocsátva a kulturális portállá nőtt új honlapunkat.

 

A Várad folyóirat és a Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke másodízben hirdette meg az év elején Tabéry novellapályázatát, ezúttal Történet, töredék, ének tematikában. A több mint nyolcvan, 26. életévét be nem töltött pályázó többségétől színvonalas anyag érkezett a magyar nyelvterület legkülönbözőbb térségeiből, ezt az anyagot értékelték és díjazták – Boka László, a PKE tanára, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos igazgatója, Balogh Andrea, a Partiumi Keresztény Egyetem tanszékvezető adjunktusa és Szűcs László főszerkesztő.

A rendezvény második részében Tasnádi-Sáhy Péter, az irodalom rovat szerkesztője bemutatta a megújult varad.ro portált, majd levetítettük a Szigligeti Színház és a Várad folyóirat együttműködésében a költészet napjára készített 12 versklipet, melyekben nagyváradi költők verseit dolgoztuk fel a Szigligeti Színház művészeinek közreműködésével.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu