Kulturális folyóirat és portál

Felolvasomaraton plakat

2023. február 28 | Várad | Kultúra

Felolvasómaraton a könyvtárban

A Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár is csatlakozott a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által február 28-án a XV. alkalommal megrendezett nemzetközi felolvasómaratonhoz. Az idén Babits Mihály (1883–1941) költő életművéből olvastak fel a résztvevők.

A Bihar megyei könyvtárba ellátogattak a Bonitas Speciális Oktatási Központ VI–VII. összevont osztályának diákjai Pușcaș Carla és Dan Beáta vezetésével. A tanulók Babits Mihály-verseket, prózai műveiből részleteket olvastak fel a könyvtár gyermekrészlegén.

A Szent László Római Katolikus Gimnázium több osztályának diákjaiból összeállt lelkes csoport is csatlakozott a felolvasómaratonhoz. A tanulók a Jónás könyvét és a Jónás imáját olvasták fel teljes terjedelmében, szépen, tagoltan. A diákok felkészítő tanárainak (Kimpán-Balog Hanna, Palotás Zsuzsa és Zalder Éva Mária) köszönhetően Babits Mihály életművéről, hitvallásáról beszélgettünk, és megemlítettük azokat a fontosabb kiadványokat is, amelyek könyvtárunk állományát képezik.

A gimnázium diákjai megismerhették a megyei könyvtár részlegeit, a könyvtárhasználat szabályait. A rendezvény végén mindenki egy névre szóló könyvjelzővel távozott a Kájoni János Megyei Könyvtár jóvoltából. Minden kedves résztvevőnek örültünk!

Majoros Enikő könyvtáros

Fotók: Racsav Melinda és Florin Chereji

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu