Kulturális folyóirat és portál

fe_800_0_piroska_5

2020. május 29 | Hírek

Elhunyt Kéri Piroska

2020. május 29-én, 68 éves korában meghalt Kéri Piroska szerkesztő, irodalom- és művelődésszervező, egykori könyvkiadó, a Szépírók Társasága alelnöke.

 

Közel másfél évtizede folyamatosan közreműködött a nagyváradi Törzsasztal-estek előkészítésében, segítségünkre volt abban, hogy több mint százötven eddigi estünk során a nagyváradi érdeklődők megismerkedjenek a kortárs magyar irodalom jeles alkotóival és műveikkel. Ugyancsak szerepet vállalt a nagyváradi Szépíró kör megalakításában, melynek tagjai néhány hónapja Budapesten is bemutatkozhattak.

Kéri Piroska 1952-ben született. Népművelő-könyvtáros szakon végzett Debrecenben. Kilenc évig dolgozott könyvtároskén, 1986-tól az Új Írás folyóiratnál volt szerkesztőségi titkár, majd a Múlt és Jövőhöz került művészeti titkárként. 1992-től a Cserépfalvi Könyvkiadó művészeti titkára volt, 1994-1999 között a Seneca Könyvkiadó ügyvezető igazgatójaként több mint kétszáz kötetet adott ki, elsősorban elsőkötetes kortárs írókat. 2000-től a Magyar Könyvklub művészeti menedzsereként tevékenykedett, ezt követően került az IPM havilaphoz irodalmi rovatvezetőnek.

2004 júliusától a Szépírók Társasága titkára, 2012-től haláláig alelnöke. Egyetlen saját könyve Sugárkoszorú – Sós Júlia és köre címmel 2003-ban jelent meg nevelőanyjáról, Sós Júliáról. 1986-ban elnyerte a Magyar Történelmi Társulat pedagógiai pályázatának különdíját.

„Emlékét őrizni fogja társaságunk és a teljes magyar irodalmi közösség” – írja a Szépírók Társasága elnöke, Szkárosi Endre és alelnöke, Czinki Ferenc. A megemlékezéssel és a végső búcsúztatással kapcsolatos részleteket későbbre ígérik.

Forrás: Litera.hu

Copyright © 2021 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu